اطلاعات کالاهای مصرفی :
نقد و بررسی تخصصی اپل آسترا سدان جدید
بعد از آزادسازی مجدد واردات خودرو به ایران در اوایل دهه 90 میلادی، پای محصولات اپل برای اولین بار توسط شرکت "ملبا" به ایران باز شد که از جمله آن ها اپل آسترا F یا همان نسل اول آسترا بود. در آن زمان تنها مدل های 94 و 95 میلادی ارائه می شدند و بعد این برند آلمانی خیلی زود ایران را ترک کرد. با گذشت حدودا دو دهه یعنی از سال 1393 شرکت «توان خودرو جی» با نشان تجاری TKJ مجددا محصولات اپل را به ایران آورد که آسترا یکی از این محصولات بود. منتها این دفعه نسل چهارم این خودرو یعنی آسترا J به کشور وارد شد. در آن زمان این نسل یکی از بهترین وارداتی های ایران محسوب می شد و فروش آن از مدل 2014 در ایران آغاز گردید. تنها دو سال از معرفی این خودرو در بازارهای جهانی می گذشت که وارد ایران شد.
هنوز جنرال موتورز مدیریت اپل را برعهده داشت که نسل چهارم آسترا ساخته شد. به همین خاطر GM با بهره مندی از پلتفرمی که آلمانی ها برایش ساخته بودند. موفق شد خودروهای کامپکت بسیاری را برای برندهای معروف شورولت، بیوک و حتی شریک چینیاش، یعنی بائوجون (Baojun)، به بازار ارسال کند. متاسفانه نسل چهارم آسترا مثل نسل اول آن خیلی زود از ایران رفت. آسترا J تنها 2 سال و در مدلهای 2014 و 2015 در ایران به فروش رسید. حتی زمانی که نمایندگی اپل سال 1396 تغییر پیدا کرد و به شرکت «ساپرا موتور» واگذار شد، همچنان به بازگشت آسترا به بازار ایران، امیدی نبود.
جالب بود که آستراهای وارداتی برخی از امکانات رفاهی رایج و ساده ای مثل مانیتو، دوربین و حتی استارتر را نداشتند اما آپشنی گرانقیمت و ویژه ای به نام FlexRide را داشتند؛ در حقیقت سیستم تعلیق هوشمند اپل «فلکسراید» نام دارد که قادر است سفتی و نرمی کمکها را به دو صورت اسپرت (Sport) و تور (Tour) تنظیم کند. تور حالتی است که برای رانندگی در اتوبان مناسب است و کمک ها در نرم ترین حالت ممکن کار می کنند. در حالت اسپرت، کمک ها سفتر عمل می کنند و پدال گاز، تعویض دنده و حساسیت فرمان به طور محسوسی بیشتر می گردد. چون دکمه اسپرت در سمت چپ دکمه فلاشر و دکمه تور هم در سمت راست دکمه فلاشر قرار دارد، در مدل های وارداتی نمی توان به سادگی این آپشن را تشخیص داد.
می توانید خودروی زیر را نیز بررسی کنید: