خودرو های مشابه
گالری تصاویر
اطلاعات کالاهای مصرفی :
نقد و بررسی تخصصی ساینا اتوماتیک
شرکت سایپا بعد از این که مدل دستی ساینا را عرضه کرد، تولید و فروش نسخه اتوماتیک آن را از آذر 1396 آغاز کرد. بر اساس اطلاعات رسمی به دست آمده از سایپا، ساینای اتوماتیک 97 خودروی مدیریت پلتفرم گروه خودروسازی این شرکت می باشد و تمامی انتظارات خانواده های ایرانی را پاسخ می دهد.
طراحی ساینا اتوماتیک
خودروی ساینا در حقیقت مدل فیس لیفت شده تیبا به شمار می رود که در دو تیپ مختلف معمولی (SE-A) و لوکس (SE-A Lux) به بازار عرضه می شود. این خودرو 4215 طول، 1663 عرض و 1484 میلی متر ارتفاع دارد و با این که از تیبا بزرگ تر است اما خودرویی کوچک و جمع و جور محسوب می شود. با کمی دقت متوجه خواهید شد که بسیاری از اجزای ساینا از جمله موتور، شاسی، بیشتر ادوات کابین و غیره دقیقا اجزای به کار رفته تیبا می باشند.
ساینا تنها از نظر چراغ های جلو و عقب، کشیده تر شدن فرم آینه های بغل و اضافه شدن شبرنگ به سپر عقب با تیبا فرق دارد و تغییرات خاص دیگری به چشم نمی خورد. چراغ های جلو و عقب به خوبی با هم هماهنگ شده اند. اما متاسفانه فرم عجیب سپر جلو تاثیر منفی بزرگی در زیبایی این خودرو دارد و سپر جلوی ساینا طرح نامناسبی دارد. نمای جانبی کاملا ساده طراحی شده و ضربه گیرهای پلاستیکی از روی درب ها حذف شده اند. به خاطر کوچک بودن سایز چرخ ها و اندازه 60/185 آن، خودرو بدون هارمونی به چشم می آید. در نمای عقب گرافیک چرخ ها تغییر پیدا کرده و به دو طرف سپرهای عقب دو شبرنگ اضافه شده است. به طور کل نمای عقب بهتر از نمای جلو جلوه می کند.
کابین ساینا اتوماتیک
بیشترین تغییرات داخل کابین مربوط به قسمت داشبورد است. متریال به کار برده شده از جنس پلاستیک بی کیفیت است. شکل فرمان تغییر یافته و یک مانیتور 7 اینچی به آن اضافه شده است. چون اندازه داشبورد ساینا نسبت به تیبا کوچکتر شده، سرنشینان جلو فضای بیشتری را در اختیار دارند. در قسمت میانی داشبورد ادوات سیستم صوتی و تهویه به چشم می خورد. سیستم صوتی قادر است فایل های MP3 را پخش کند و به درگاه های USB و AUX مجهز شده است. می توان گفت که سرنشینان عقب فضای قابل قبولی را در اختیار دارند.
مشخصات فنی ساینا اتوماتیک
ساینا به یک موتور با کد M15 از نوع 4 سیلندر خطی مجهز است که با حجم 1503 سی سی می تواند 87 اسب بخار قدرت در 5300 دور بر دقیقه و 128 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه نیرو تولید کند. این پیشرانه دریچه گاز برقی دارد. از استاندارد آلایندگی یورو 4 بهره می برد که می توان آن را به یورو 5 ارتقا داد. نیروی تولید شده به وسیله یک جعبه دنده اتوماتیک CVT به چرخ ها منتقل می شود. جعبه دنده اتوماتیک و اضافه شدن قطعات مورد نیاز آن، وزن ساینای اتوماتیک را به اندازه 35 کیلوگرم افزایش داده است. (وزن ساینا دستی 1050 و ساینا اتوماتیک 1085 کیلوگرم است.) باک بنزین ساینا اتوماتیک 41 لیتر است. مصرف سوخت ترکیبی در هر دو مدل دستی و اتوماتیک، 7 لیتر در 100 کیلومتر اعلام شده است. حجم صندوق بار نیز 420 لیتر می باشد.
امکانات ساینا اتوماتیک
از جمله امکانات ساینا اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نویگیشن
- فرمان برقی
- کروز کنترل
- قفل مرکزی
- کامپیوتر سفری
- استارت دکمه ای
- سیستم ضد سرقت
- آینه های جانبی برقی
- محدود کننده سرعت
- ترمزهای ABS مجهز به EBD
- صندلی عقب مجهز به Iso-Fix
- سیستم صوتی مجهز به 4 بلندگو
- 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو
- نمایشگر 7 اینچی مجهز به بلوتوث
- سیستم کنترل صوتی از روی فرمان
- سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک
- سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها
- چراغ های جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع
- ورود بدون کلید، سنسور پارک دنده عقب
می توانید خودروهای زیر را نیز بررسی کنید: