اطلاعات کالاهای مصرفی :
نقد و بررسی تخصصی تارا اتوماتیک
تارا مثل پژو 405، سمند و دنا نبود و حتی مثل رانا و 207 از روی پلتفرم 206 ساخته نشده بود. این دفعه پای پژو 301 در میان بود. 301 که در سال 2012 معرفی شد، در بازارهای جهانی خودروی موفقی نبود. ابتدا هدف این بود که 301 در ایران مونتاژ شود، اما با خروج یک طرفه آمریکا از برجام این پروژه به نتیجه نرسید و در نهایت تولید خودروی تارا بر اساس پژو 301 آغاز شد. تارا خودرویی است که در دو تیپ دنده ای (کد کلاس 32201) و اتوماتیک (کد کلاس 32301) وارد بازار شده است. هر دو تیپ به موتور TU5P که در حقیقت نمونه توسعه یافته موتور TU5 به شمار می رود، مجهز شده اند. بر اساس اعلامیه شرکت ایران خودرو این موتور به سامانه CVVT یا زمانبندی مداوم متغیر سوپاپ ها مجهز شده که علاوه بر افزایش توان و گشتاور، باعث کاهش مصرف سوخت نیز می شود.
منتها پژو 301 یک پیشرانه 1.6 لیتری EC5 دارد که در مقایسه با موتور TU5P دارای توان و گشتاور بیشتر است و سوخت کمتری مصرف می کند. اما متاسفانه با وجود اخبار اولیه، تارا با این موتور ارائه نشد. گیربکس تارا دنده ای از نوع 5 سرعته و گیربکس تارا اتوماتیک همان گیربکس 6 سرعته تیپ ترونیک استفاده شده در دنا پلاس اتوماتیک توربو می باشد. در خودروی تارا نیروی موتور به محور جلو انتقال می یابد.
سانروف، زیرآرنجی، دو ایربگ جانبی، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، دوربین دید عقب، سنسور نور و باران، فرمان و دسته دنده چرم، رینگ آلومینیومی 16 اینچی و صندلی های برقی- دستی جلو از جمله امکانات این خودرو می باشد.
ایمنی تارا اتوماتیک
به طور کلی ایمنی خودروهای داخلی توسط هیچ موسسه ای تایید نشده است. ایمنی خودروی تارا هم چندان چشمگیر نیست. تارا اتوماتیک، سامانه کنترل پایداری الکترونیک (ESC) دارد که اگر وضعیت پایداری خودرو را خطرناک تشخیص دهد قادر است به وسیله سناریوهای از قبل چیده شده مثل اعمال ترمز به طور اتومات روی چرخ ها جداگانه به پایداری خودرو کمک کند. این سامانه جدید نیست و از قبل هم حضور داشته است. چند سالی است که در بسیاری از کشورها نصب آن روی خودروهای تولیدی اجباری شده است. خودرو تارا با داشتن این سامانه یک برگ برنده در مقابل رقبای خود مثل207 صندوقدار، دنا پلاس اتوماتیک توربو و شاهین در دست دارد. تارا به دلیل مجهز بودن به چهار ایربگ، سیستم کمکی ترمز(HBA)، سیستم کنترل کشش(TCS)، سیستم ترمز ضد قفل(ABS)، سیستم کمک در سربالایی(HSA)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD) و ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده و ترمز عقب دیسکی نسبت به رقبای خود برتری دارد.
فضای بار تارا اتوماتیک
طبق اطلاعات به دست آمده از شرکت ایران خودرو حجم صندوق بار تارا 640 لیتر می باشد. این عدد نشان دهنده وجود یک سدان با ابعاد خیلی بزرگ است. به عنوان مثال حجم صندوق مرسدس بنز اس کلاس اتاق های w221 و w222 که تولید آن ها به سال های 2006 تا 2020 برمی گردد، 462 لیتر است. این احتمال وجود دارد که عدد اعلام شده توسط ایران خودرو صحیح نباشد، اما در هر صورت صندوق تارا حجم مناسبی دارد. اگر هم این عدد درست باشد، صندوق عقب تارا بهترین صندوق عقب دنیاست.
امکانات رفاهی تارا اتوماتیک
در اینجا لیستی از تجهیزات تارا اتوماتیک برای شما آورده شده است:
- سانروف.
- چراغ روز.
- زیر آرنجی.
- ایموبیلایزر.
- ایزوفیکس.
- میرورلینک.
- کروز کنترل.
- فرمان برقی.
- استارت دکمه ای.
- ورود بدون کلید.
- دوربین دید عقب.
- سنسور دنده عقب.
- سیستم مالتی مدیا.
- سنسور نور و باران.
- سیستم تهویه برقی.
- صندلی های عقب تاشو.
- ستون فرمان تلسکوپی.
- مه شکن های جلو وعقب.
- نشان دهنده دمای محیط.
- دسته دنده و فرمان چرم.
- کلیدهای کنترلی روی فرمان.
- رینگ آلومینیومی 16 اینچی.
- سیستم روشنائی ترک خودرو.
- روکش چرم و پارچه ای صندلی.
- شیشه راننده مجهزبه آنتی ترپ.
- سیستم راهنمای تعویض دنده (GSI).
- شیشه بالابر درهای جلو و عقب برقی.
- بازکننده درب صندوق عقب از راه دور.
- سیستم پایش فشار باد تایرها(TPMS).
- پشت سری صندلی های جلو و عقب قابل تنظیم.
- آینه های جانبی برقی تاشونده راهنمادار همرنگ بدنه.
- قابلیت تنظیم ارتفاع برقی نور چراغ جلو از داخل خودرو.
- صندلی راننده 6 حرکته (4 حرکت برقی 2 حرکت دستی).
- صندلی سرنشین جلو 4 حرکته (2 حرکت برقی و2 حرکت دستی).
مشخصات فنی تارا اتوماتیک
همان طور که گفتیم تارای اتوماتیک به موتور TU5P و گیربکس 6 سرعته مجهز است که مصرف سوخت کمتری دارد. مصرف سوخت ترکیبی آن 7.29 لیتر در 100 کیلومتر می باشد. البته به این نکته توجه داشته باشید که مصرف سوخت هیچ خودروی داخلی با استانداردهای روز دنیا مطابقت ندارد. اما مصرف سوخت تارا خوب ارزیابی شده است.
سخن آخر این که نمی توان گفت تارا یک خودروی بی عیب و نقص است؛ اما نسبت به خودروهای هم رده خود تجهیزات ایمنی برتری دارد. تارا اتوماتیک در ایران گامی رو به جلو محسوب می شود.
می توانید خودروهای زیر را نیز بررسی کنید:
سوزوکی گرند ویتارا 2.0 اتوماتیک
سوزوکی گرند ویتارا 2.0 دنده ای