دسته بندی
خودرو های مشابه
گالری تصاویر
اطلاعات کالاهای مصرفی :
نقد و بررسی تخصصی پژو پارس ای ال ایکس
پارس ELX خودرویی بود توجه بسیاری از اسپرت سواران را به خود جلب می کرد. چون در آن زمان از خودروهای موجود سریع تر در خیابان ظاهر می شد. از طرفی استایل خاص آن یک برگ برنده محسوب می شد. موتور قوی در کنار تودوزی روشن، ترمزهای دیسکی در هر چهار چرخ و رینگهای اسپرت عمده ترین معیارهایی بودند که نظر مشتریان را به سمت پارس ELX جذب میکردند. اگر پارس ELX و 405 را با هم مقایسه کنیم درمی یابیم که پلتفرم این دو خودرو تفاوتی با هم ندارند. تنها شتاب در خط مستقیم و توانایی توقف بهتر پارس ELX رانندگی این دو خودرو را با هم متفاوت کرده است. این امر موجب شد خریداران پرداخت هزینه بیشتر برای این نسخه را منطقی ندانند. در حال حاضر پژو پارس ELX جذابیت و برگ برنده های خود را از دست داده و مشتریان آن را نسخه ای پرهزینه تر و پرمصرف تر از 405 می دانند و امکانات آن نسبت به دنا و سمند در وضعیت ضعیفی قرار دارند.
داخل پژو پارس ای ال ایکس (ELX)
کابین پارس ELX با پارس معمولی فرقی ندارد. در سال های اولیه، این خودرو داشبورد رنگ روشن، کامپیوتر سفری و صندلی های جلوی خاص و راحت متفاوتی داشت که با آمدن داشبورد جدید این تغییرات دیگر ارائه نشد. امروزه خریداران صندلی های راحت را از بازار آزاد با قیمت بالایی تهیه می کنند. همچنین از نظر طراحی داخلی نیز پارس ELX خودرویی قدیمی محسوب می شود و کابین آن جذابیتی دارد. کیفیت متریال ساخته شده در مدل داشبوردهای جدید واقعا پایین و ظاهر آن بی روح است. کلیدهای بزرگ مربعی در کنار دسته دندهای بلند ارگونومی نامناسبی را برای این خودرو به وجود آورده است.
طراحی پژو پارس ای ال ایکس (ELX)
روی بدنه این خودرو خطوط سیال بیشتری را مشاهده می کنید و چراغ های جلوی آن نمای خشن تری دارند. در سپر جلو دو مه شکن قرار دارند که جزء امکانات اضافی به حساب می آیند. به غیر از ترمزهای دیسکی عقب و رینگهای اسپرت فرقی با پژو پارس معمولی ندارد. در نمای عقب نیز چراغ ها دو رنگ هستند. پژو پارس ELX جز اولین خودروهایی بود که سنسور دنده عقب داشت که روی سپر عقب هم اصلا جایگاه مناسبی نداشتند. به طور کلی در گذشته پارس ELX طراحی خوب و قابل قبولی داشته که امروزه قدیمی شده است.
مشخصات پژو پارس ای ال ایکس (ELX)
درست است که پارس ELX از لحاظ ظاهری تفاوت کمی با پارس معمولی دارد اما تفاوت ساختاری این دو خودرو بیشتر است. با وجود این که موتور 1.8 لیتری پارس ELX هم حجم با موتور 1.8 لیتری XU7 پارس معمولی می باشد اما به خاطر داشتن سرسیلندر 16 سوپاپ خود با طراحی دو میل سوپاپ در قسمت بالا (DOHC) گشتاور و قدرت بیشتری به میزان 110 اسب بخار و 155 نیوتن متر ایجاد کند و چون با موتور زانتیاهای 1800 سی سی یکسان است، به آن عنوان پژو پارس موتور زانتیا نسبت دادند. نیروی موتور این خودرو به وسیله ی گیربکس پنج دنده دستی به چرخهای جلو انتقال می یابد. پژو پارس ELX قادر است در زمانی حدود 9 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد و دارای حداکثر سرعتی بالغ بر 195 کیلومتر بر ساعت می باشد. این خودرو مصرف سوخت بالایی در سیکل ترکیبی به 8.1 لیتر در هر 100 کیلومتر داراست.
جهیزات پژو پارس ای ال ایکس (ELX)
با گذشت 20 سال از سن پژو پارس ELX از زمان اولین عرضه نباید انتظار زیادی از تجهیزات ایمنی و رفاهی این خودرو داشت. اما در مقایسه با پژو پارس معمولی و 405 امکانات بیشتری دارد.
اماکانات رفاهی این خودرو عبارتند از:
- تریم داخلی بژ.
- چهار شیشه برقی.
- فرمان هیدرولیکی.
- سنسور دنده عقب.
- دماسنج بیرون خودرو.
- تهویه خودکار تک گانه.
- روکش صندلی پارچهای.
- آینههای جانبی با تنظیم برقی.
- سیستم صوتی با برند گمنام و چهار بلندگو.
- صندلی راننده و سرنشین کناری با تنظیم دستی و تنظیم برقی پشتی صندلی.
اماکانات ایمنی این خودرو عبارتند از:
- ترمز ABS.
- ایربگ راننده و سیستم ایموبلایزر.
رقبای پژو پارس ای ال ایکس (ELX)
از جمله رقبای پژو پارس ELX می توان به سیتروئن زانتیا، کیا ریو، پژو 206 صندوقدار، سمند، ام وی ام 530 و تندر 90 اشاره کرد. در بین این رقبا کیا ریو و زانتیا دیگر در خط تولید قرار ندارند و نمونه های صفر کیلومتر آن ها قابل دسترس نیست. با این حال ریو هزینه نگهداری و مصرف سوخت کمتر و زانتیا قدرت و سواری بهتری دارد. اصلیترین رقیب پژو 206 صندوقدار است چون موتور کوچک آن قدرت یکسانی را تولید می کند، ظاهر جذاب تری دارد، مصرف سوخت آن کمتر است و ایمنی بهتری دارد. ضعف پژو 206 صندوقدار فضای داخلی و کشش موتور در مقایسه با پارس است و خودروی راحتی برای خانواده نیست. سمند با موتور EF7 در بازار محبوبیت بسیاری دارد. از لحاظ قدرت با موتور پارس ELX یکسان و مصرف آن کمتر است. با سوخت گاز هم کار میکند. کیفیت سواری سمند بهتر است اما شتاب کمتری نسبت به پارس ELX دارد. ام وی ام 530 به عنوان نسل اول خودروهای چینی طراحی و کیفیت چندانی ندارد. اما امکانات بیشتری مثل سانروف برقی دارد. برای خریدارانی که طرفدار خودروهای چینی هستند آن را به پارس ELX ترجیح می دهند. تندر 90 مهم ترین رقیب است چون از نظر حرکتی و فضای کابین بهتر از پارس ظاهر شده و بسیار کم استهلاکتر است. می توان گفت تنها نقطه ضعف آن ظاهر و گران بودن قیمت بعضی از قطعات فنی آن است.
می توانید خودروهای زیر را نیز بررسی کنید: