سبد محصولات موجود

carencar-empty-cart
سبد خرید شما خالیست

سبد ثبت سفارش

carencar-empty-cart
سبد ثبت سفارش شما خالیست
انتخاب خودرو
روغن ترمز و روغن کلاچ

به جرات می توان گفت، مهم ترین قسمت هر وسیله نقلیه موتوری، سیستم ترمز آن است. کلیه مواد وقطعاتی که با این سیستم مرتبط هستند، باید با حداکثر دقت، تولید و به دور از هر گونه ملاحظات اقتصادی مصرف شوند. مایع ترمز، مهم ترین نقش را در سیستم ترمز اتومبیل ها ایفا می کند. این ماده که به نام روغن ترمز مصطلح شده، ترکیبی سنتزی (مصنوعی است) که قسمت اعظم آن را ترکیبات پلی گلیکول اتری تشکیل می دهد. مواد افزودنی مختلفی نیز به منظور بالا بردن خواص و کارکرد مایع ترمز به آن اضافه می شود.

روغن ترمز و روغن کلاچ

مایع ترمزهای تولیدی، نوعی از سیالات هیدرولیکی با کارآیی بالا هستند که در سیستم های ترمز و کلاچ انواع خودروها استفاده می شوند. از آن جایی که این محصولات به شدت جاذب رطوبت هستند، باید از تماس آن ها با آب و محیط های مرطوب جلوگیری کرد. این مایعات در سیستم های ترمز دیسکی یا کاسه ایی و کلاچ و سیستم های هیدرولیکی خودرو که در آن استفاده از مایع ترمز توصیه شده، قابل کاربرد می باشند. مایع ترمزهای تولیدی، بر اساس سطوح کارآیی مورد نیاز و پیشنهادی از طرف شرکت سازنده خودرو در دو سطح کارآیی DOT3 و DOT4 تولید می شوند.

مایع ترمز مرغوب، حداکثر دارای دو سال کارکرد مفید است که پس از سپری شدن این مدت به طور حتم باید تعویض شود.

روغن ترمز و روغن کلاچ

مایع ترمز مناسب و مرغوب خواص زیر را دارا می باشد:

داشتن گرانروی مناسب در دمای پایین، امکان تبخیر بسیار کم، عدم ایجاد حباب، سازگاری با فلزات و قطعات لاستیکی مختلفی که با آن ها در تماس است و سازگاری با کاسه نمدها.

هنگام استفاده از مایع ترمز، رعایت نکات زیر در ارتباط با این محصول، ضریب ایمنی را افزایش می دهد:

  1. هرگز برای صرفه جویی در مصرف سوخت، موتور اتومبیل را در سرازیری ها خاموش نکنید. زیرا بر اثر خاموش بودن موتور، در بوستر ترمز خلاء حاصل نمی شود و در نتیجه خودرو در این لحظه بدون ترمز خواهد بود.
  2. مخزن اصلی مایع ترمز باید تا بالاترین سطح، پر نگه داشته شود. اگرسطح مایع پایین باشد، باعث هوا گرفتن سیستم خواهد شد.
  3. از مخلوط کردن مایع ترمزهای مختلف جدا اجتناب شود.
  4. استفاده مجدد از مایع ترمز کار کرده، به هیچ وجه توصیه نمی شود. برای تعیین زمان دقیق تعویض مایع ترمز، ضمن مراجعه به دفترچه راهنمای خودرو، شرایط محیطی کارکرد را نیز باید مد نظر قرار داد. بدلیل اهمیت روغن ترمز، دوباره توضیح داده که: روغن ترمز یا مایع ترمز، سیالی است که وظیفه انتقال فشار از پمپ ترمز به بوستر و لنت ترمز را بر عهده دارد. این مایع به دلیل خصلت عملکرد خود باید دارای حداقل تراکم پذیری باشد. همچنین این مایع باید نسبت به حباب هوا حساس بوده و اجازه تشکیل حباب را ندهد. تبخیر روغن ترمز باید بسیار ناچیز باشد و با قطعات فلزی و پلاستیکی که با آن ها در تماس است سازگاری داشته باشد. روغن های ترمز نسبت به رطوبت حساس بوده و با جذب رطوبت نقطه جوش آن ها پایین می آید و خاصیت خود را از دست می دهند. نقطه جوش معمول این روغن ها بیش از 185 درجه سانتیگراد است. این روغن ها در ایران در دو استاندارد دات 3 و دات 4 (زرد و آبی) تولید و مصرف می شوند.

نکات استفاده از مایع ترمز

روغن ترمز و کلاچ که با رنگ آبی تولید می شوند و دارای استاندارد دات 4 DOT هستند. مثال: روغن ترمز و کلاچ شرکت های (کراپ- سنان شیمی- پارس و ...)

روغن ترمز و کلاچ که با رنگ زرد تولید می شود و دارای استاندارد دات 3 DOT هستند. مثال: روغن ترمز  کلاچ شرکت های (کراپ- سنان شیمی- پارس- فومن شیمی)

جهت اطلاع از روغن های ترمز موجود در فروشگاه کارن کار می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

روغن های ترمز موجود در فروشگاه کارن کار