سبد محصولات موجود
سبد خرید شما خالیست
سبد ثبت سفارش
سبد ثبت سفارش شما خالیست
انتخاب خودرو
ورود / ثبت نام
دسته بندی کالاها
مایعات خودرو
فیلترها
همه دسته های مایعات خودرو
روغن موتور
روغن موتور سواری
روغن موتور دیزلی
روغن موتورسیکلت
روغن گیربکس
روغن گیربکس اتوماتیک
روغن گیربکس دستی و دیفرانسیل
روغن هیدرولیک
ضدیخ
روغن ترمز
مکمل سوخت
مایع شست و شوی موتور
همه دسته های فیلترها
فیلتر آب
فیلتر گازوئیل
فیلتر هیدرولیک
فیلتر روغن
فیلتر روغن سواری
فیلتر روغن دیزلی
فیلتر هواکش
فیلتر هواکش سواری
فیلتر هواکش دیزلی
فیلتر هوای کابین
فیلتر سوخت
فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک
بانک جامع خودرو
خدمات
مقالات
درباره ما
انتخاب خودرو
×
خودرو خود را انتخاب کنید تا علاوه بر مشاهده اطلاعات فنی آن، در انتخاب محصولات مرتبط با آن نیز شما را یاری کنیم
تیپ خودرو
انتخاب خودرو
صفحه اصلی
اخبار و مقالات
مقالات آموزشی
مایعات خودرو
مقالات آموزشی
فیلترهای خودرو
موتور خودرو
سیستم انتقال نیرو
سیستم فرمان
ایمنی خودرو
سیستم برق
سیستم سوخت
سیستم تعلیق
سیستم ترمز
حسگرهای خودرو
مایعات خودرو
روغن موتورهای مخصوص موتور سیکلت و قایق موتوری
استفاده از روغن مناسب برای موتورهای سیکلت و قایق موتوری اهمیت زیادی دارد. هر نوع وسیله نقلیه ممکن است نیازهای خاصی از روغن موتور داشته باشد.
Admin
1402/09/19
ادامه مطلب...
نحوه آزمایش ضد یخ به صورت تجربی
نحوه آزمایش ضد یخ به صورت تجربی برای آزمایش ضد یخ به صورت تجربی، میتوانید از روش زیر استفاده کنید: یک ظرف کوچک را با آب مقطر پر کنید. مقداری ضد یخ به آب اضافه کنید. ظرف را در فریزر قرار دهید. هر چند ساعت یکبار، دمای آب را بررسی کنید. اگر ضد یخ خوب باشد، باید از یخ زدگی آب جلوگیری کند. دمای آب باید زیر نقطه انجماد آب، یعنی 0 درجه سانتیگراد، باقی بماند.
Admin
1402/08/03
ادامه مطلب...
روغن ترمز و روغن کلاچ
به جرات می توان گفت، مهم ترین قسمت هر وسیله نقلیه موتوری، سیستم ترمز آن است. کلیه مواد وقطعاتی که با این سیستم مرتبط هستند، باید با حداکثر دقت، تولید و به دور از هر گونه ملاحظات اقتصادی مصرف شوند. مایع ترمز، مهم ترین نقش را در سیستم ترمز اتومبیل ها ایفا می کند. این ماده که به نام روغن ترمز مصطلح شده، ترکیبی سنتزی (مصنوعی است) که قسمت اعظم آن را ترکیبات پلی گلیکول اتری تشکیل می دهد. مواد افزودنی مختلفی نیز به منظور بالا بردن خواص و کارکرد مایع ترمز به آن اضافه می شود.
Admin
1401/11/01
ادامه مطلب...
مایع خنک کننده (ضد یخ- ضد جوش- ضد زنگ)
هدف استفاده از سیستم خنک کننده در خودروها، خارج ساختن حرارت اضافی ایجاد شده در اثر فعالیت موتور است، تا بدین ترتیب دمای بدنه فلزی موتور در محدوده مطلوبی کنترل شود. مایعی که عموما در این سیستم استفاده می شود، آب است. اما برخی محدودیت ها موجب گردیده که آب، به تنهایی قادر به ایفای کامل وظایف یک سیال خنک کننده نباشد. به طور مثال وجود آلیاژهای آلومینیومی در مناطقی نظیر سرسیلندر و بدنه موتور که حرارت زیادی ایجاد می کننند، باعث خوردگی حرارتی می گردد. بنابراین وجود مواد شیمیایی بازدارنده خوردگی در سیال خنک کننده الزامی می باشد.
Admin
1401/10/29
ادامه مطلب...
مزایای گریس و مقایسه کاربرد آن نسبت به روغن
بسیاری از نیروهای محرکه بدون استفاده از گریس قابل استفاده نیستند. هر چند گریس در مقابل سایر روانکارها از مقدار مصرف کمتری برخوردار است ولی جایگاه آن دارای اهمیت بالایی است و قابل جایگزینی با مواد دیگر نیست. مهم ترین موارد مصرف گریس در این مطلب بررسی می شود.
Admin
1401/10/28
ادامه مطلب...
گریس و کاربردهای آن در خودرو
گریس یک فرآورده نیمه سیال تا جامد می باشد که از توزیع تغلیظ کننده جامد در روانکار مایع ساخته می شود. گریس ها و روغن ها دارای اهداف مشابهی برای به حداقل رساندن اصطکاک و فرسایش بین سطوح متحرک می باشند. مزایا و محاسن گریس نسبت به روغن ها در ادامه بحث مورد بررسی قرار می گردد، اما دو نقطه ضعف آن یعنی عدم خنک کنندگی و نداشتن خاصیت پاک کنندگی باعث محدودیت در بکار گیری گریس ها می شود.
Admin
1401/10/27
ادامه مطلب...
طبقه بندی روغن دنده بر اساس سطح کیفیت
طبقه بندی روغن دنده بر اساس سطح کیفیت
Admin
1401/10/20
ادامه مطلب...
آشنایی کامل با واسکازین (روغن دنده)
یکی دیگر از روغن هایی که در خودرو مصرف می شود، روغن دنده یا واسکازین است. واسکازین کلمه روسی روغن دنده (Gear Oil) می باشد. این روغن ها در گیربکس و دیفرانسیل خودرو استفاده می شوند و با روغن موتور فرق دارند. روغن دنده دارای مواد افزودنی مخصوصی است (EXTERME PERESSURE) که به معنی قدرت تحمل بار و فشار می باشد و در جدول طبقه بندی با افزایش سطح کیفیت روغن دنده ها مقدار EP و یا توانایی در به حداقل رساندن ساییدگی دندانه دنده ها و تحمل فشار و بار بیشتر می گردد و دنده ها را در مقابل فشار محافظت می کند.
Admin
1401/10/17
ادامه مطلب...
معایب و محاسن تعویض روغن به صورت ساکشن و روش سنتی در چیست؟
سرعت در تخلیه روغن کار کرده و عدم باز و بسته شدن پیچ تخلیه کارتر، از مهم ترین مزایای روش ساکشن نسبت به روش متداول (سنتی) است اما در روش سنتی، با باز کردن پیچ کارتر، تقریبا تمامی روغن حتی فلزات ریزی که در نتیجه سائیدگی به روغن اضافه می شوند و از فیلتر نیز عبور می نمایند و به علت سنگین بودن در کف کارتر قرار می گیرند و همچنین لجن و رسوبات به طور کامل تخلیه می شود.
Admin
1401/10/12
ادامه مطلب...
نحوه تعویض روغن موتور و همچنین تعویض فیلتر روغن
قبل از شروع این بحث لازم به یادآوری است که انتخاب روغن موتور و زمان تعویض آن می بایست براساس توصیه های سازنده خودرو و اطلاعات ارائه شده در دفترچه راهنمای خودرو صورت گیرد. اگر تمایل دارید روغن موتور خود را تعویض کنید، به موارد زیر توجه نمایید: فیلتر روغن خودرو، وسیله ای است که روغن روان کننده را تصفیه می کند. عملکرد اصلی فیلتر در سیستم روغنکاری موتور، جلوگیری از آسیب رساندن ذرات ساینده به یاتاقان ها و قسمت های در معرض اصطکاک است. فیلتر باید به طور دائمی در مدار روغنکاری بوده و بتواند تمام جریان را از خود عبور دهد.
Admin
1401/10/10
ادامه مطلب...
سه سوپاپ حیاتی در سیستم روغنکاری موتور
سه سوپاپ حیاتی در سیستم روغنکاری موتور را بشناسید.
Admin
1401/10/03
ادامه مطلب...
سیستم روانکاری درون موتور به چه شکلی انجام می گیرد؟
در موتور یک خودرو، با توجه به وجود انواع مختلف نیروها، نیاز به سیستم های مختلف روانکاری می باشد. در حالت کلی می توان نیروهای مکانیکی بین قطعات را به دو دسته اصلی نیروهای دورانی-فشاری و نیروهای مالشی تقسیم نمود. نیروی دورانی-فشاری در قطعاتی مانند میل لنگ و میل سوپاپ به وجود آمده و نیروی مالشی در مناطقی مانند سیلندر-پیستون و یا سوپاپ با گیت وجود خواهد داشت.
Admin
1401/09/29
ادامه مطلب...
عوامل کاهش حجم روغن موتور
برخلاف آن چیزی که به نظر می رسد، روغن موتور در یک فضای کاملا بسته در موتور حبس نیست. در داخل روغن موتور ترکیباتی وجود دارند که به راحتی تبخیر می شوند. بنابراین با روشن شدن موتور و افزایش دمای آن، این ترکیبات تبخیر شده و از موتور خارج می گردند. هر چقدر روغن بیشتر تبخیر شود، حجم روغن داخل موتور بیشتر کاهش می یابد.
Admin
1401/09/16
ادامه مطلب...
محاسن روغن های تصفیه دوم تصفیه شده با روش های استاندارد
در کشورهای صنعتی و یا کشورهایی که از نعمت نفت خام محروم هستند، از روغن سوخته به عنوان یک منبع تجدید پذیر و مقرون به صرفه و همچنین برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست، طی یک نظام خاص به شرکت تولید کننده روغن، بازگشته و دوباره تصفیه می شوند. در این فرآیند مواد افزودنی، آلاینده های داخلی و خارجی و مواد رنگی موجود در روغن طی روش های اصولی از روغن جدا شده و روغنی که حاصل می آید بسیار شبیه به روغن پایه تصفیه اول است. اما در کشور ما تعدادی از شرکت ها (توجه تعدادی نه همه آن ها) به دلیل پرهزینه بودن روش های اصولی تصفیه روغن از یک سو و نبود نظام های مشخص جمع آوری و بازیافت روغن های کار کرده ار سوی دیگر، به تصفیه غیر اصولی این روغن ها پرداخته اند که محصولات این قبیل کارگاه ها نیز عنوان روغن تصفیه دوم و یا Secound Hand Oil شناخته شده و این قبیل کارگاه ها نقش مهمی در بدبینی از کل روغن های تصفیه دوم را به عهده دارند.
admin
1401/09/13
ادامه مطلب...
پمپ روغن (اویل پمپ) چیست؟
یکی از قسمت های کلیدی در ارتباط با سیستم روغن کاری خودروها، پمپ روغن می باشد. این قطعه نیروی محرک خود را از میل سوپاپ (خودروهای قدیمی) و یا میل لنگ (خودروهای جدید) تامین نموده و با مکش روغن از کارتر و ارسال آن به فیلتر، فشار لازم را جهت جریان روغن در مدار اصلی روانکاری، ایجاد می کند. در درون اویل پمپ، به دلیل افزایش حجم (کاهش فشار) در ورودی و نیز کاهش حجم (افزایش فشار) در خروجی، فشار لازم روی روغن موجود در مدار اصلی ایجاد می شود.
Admin
1401/09/10
ادامه مطلب...
فرق روغن با پایه نفت خام (روغن اصلی) و روغن تصفیه دوم و نحوه تشخیص آن ها
روغن اصلی (تصفیه اول) به روغنی گفته می شود که از پالایش یکی از فرآورده های نفت خام به نام لوبکات در پالایشگاه های تولد کننده روانکار با اضافه کردن بعضی ترکیبات شیمیایی یعنی ادتیوها با هدف ایجاد و یا بهبود بخشیدن خواص روغن تولید می گردد. به نظر شما فرق روغن با پایه نفت خام (روغن اصلی) و روغن تصفیه دوم در چیست و چگونه می توان این دو را از هم تشخیص داد؟
Admin
1401/09/06
ادامه مطلب...
چرا محصولات همسان و معادل روغن موتور از نظر کارایی در کیفیت با یکدیگر تفاوت های کلی یا جزئی دارند؟
فرض کنید یک روغن موتور با سطح کیفیت (API= SD) و درجه ویسکوزیته 40 تولیدی از یک شرکت و یک روغن موتور با سطح کیفیت (API= SD) و درجه ویسکوزیته 40 تولیدی از یک شرکت دیگه دارید. یا واسکازین 85W 90 از یک شرکت با واسکازین 85W 90 از یک شرکت دیگر دارید. این محصولات همسان و معادل روغن موتور از نظر کارایی در کیفیت با یکدیگر تفاوت های کلی یا جزئی دارند.
admin
1401/08/30
ادامه مطلب...
روغن موتورهای گازسوز (دوگانه سوز) را بشناسیم.
روغن موتور خودروهای گازسوز (دوگانه سوز) از نظر مشخصات فنی با کمی اختلاف کاملا مشابه روغن موتورهای بنزینی و دیزلی است. روغن موتورهایی که روی ظروف آن ها علامت CNG درج شده و استاندارد ملی دارند، ترکیبی از روغن پایه معدنی با کیفیت مطلوب و مواد افزودنی ویژه ای هستند که با هدف روانکار مناسب در موتورهای گازسوز (دوگانه سوز) مورد استفاده قرار می گیرند.
Admin
1401/08/23
ادامه مطلب...
افزایش طول عمر بیشتر موتور با انتخاب روغن موتور مناسب
روغن موتور مناسب از روغن پایه مرغوب و مواد افزودنی مورد نیاز تهیه می شود. خود روغن پایه از تصفیه و جداسازی مواد نامناسب مثل آروماتیک ها و پارافین های خطی از لوب کات تهیه می شود که اصطلاحا به آن تصفیه اول می گویند. از روغن پایه به دست آمده جهت ساخت روغن موتورهای مختلف و دیگر محصولات نفتی استفاده می شود و بعد از این که عمرشان به پایان رسید، به عنوان روغن کار کرده و سوخته از سیستم خارج می شوند.
Admin
1401/08/21
ادامه مطلب...
تعریف موتورهای دیزلی (سوپر شارژ و توربو شارژ)
کلمه دیزل برگرفته از یک مخترع آلمانی به نام دکتر رودلف دیزل می باشد که نوع بخصوصی از موتورهای احتراق داخلی را در سال 1892 به ثبت رساند. به همین دلیل به احترام این مخترع نام آن موتورهای دیزلی گذاشته شد. این موتورها از نظر نحوه سوخت رسانی و اشتعال سوخت با موتورهای بنزینی فرق دارند. در این مطلب با تعریف موتورهای دیزلی و عملکرد
Admin
1401/08/17
ادامه مطلب...
راهنمای کیفیت روغن موتورهای بنزینی جهت مصرف بر حسب سال تولید
برای این که یک روغن موتور مناسب برای خودروی خود انتخاب کنید. نیاز است با راهنمای کیفیت روغن موتورهای بنزینی جهت مصرف بر حسب سال تولید آشنا شوید.
Admin
1401/08/14
ادامه مطلب...
معیار شناخت روغن و نحوه انتخاب روغن موتور مناسب
برای انتخاب یک روغن موتور مناسب عوامل و پارامترهای گوناگونی را باید مد نظر داشت. یک روغن موتور مرغوب گرانروی مناسب و توانایی روانکاری قسمت های مختلف موتور را دارد. علاوه بر این ترکیبات حاصل از تجزیه روغن، دوده و به طور کلی رسوبات تشکیل دهنده روی قطعات روغن باید به وسیله روغن معلق نگه داشته شود و ضمن این که با ترکیبات آب بندهای موجود سازگاری دارد، دارای اثرات بازدارندگی خوبی در برابر خوردگی، زنگ زدگی، سایش و اکسیداسیون است.
َِAdmin
1401/08/11
ادامه مطلب...
اهم وظایف یک روغن موتور مرغوب
در این مطلب قصد داریم شما را با عمده ترین وظایف یک روغن موتور مرغوب آشنا کنیم و در ادامه به توضیح هر یک از اصطلاحاتی که در مورد روغن موتور تا به حال شنیده اید آشنا کنیم. از نظر شما اهم وظایف یک روغن موتور مرغوب چیست؟!
Admin
1401/08/08
ادامه مطلب...
استفاده از مواد افزودنی در روغن پایه
مواد افزودنی یکی از اجزای مهم دیگر روغن موتور به حساب می آید. روغن پایه به تنهایی ویژگی های مورد نیاز روانسازی و استفاده مناسب در روغن موتور را ندارد. با توجه به نوع وظیفه ای که برای روغن در نظر گرفته شده مواد افزودنی مختلف و مناسب با وظیفه مربوطه به روغن پایه اضافه می شود. این مواد ترکیبات شیمیایی پیچیده ای دارند و به دو دسته عمده تقسیم می شوند.
Admin
1401/08/04
ادامه مطلب...
نمودار مراحل پالایش روغن پایه
روغن موتور یک ترکیب چند منظوره است که نقش مهمی در کارکرد مطمئن خودرو ایفا می کند. روغن موتور به قدری اهمیت دارد که جزء ملزومات هر خودرویی بوده و بدون وجود آن عملا خودرو قادر به حرکت نیست. با توجه به تغییرات انجام شده در طراحی روغن موتورها جهت صرفه جویی در اتلاف وقت و انرژی می توان گفت که کیفیت روغن موتورها به نسبت بهبود و ارتقاء یافته است.
Admin
1401/07/30
ادامه مطلب...
API S استاندارد سطح کیفی روغن موتورهای بنزینی
در استاندارد API سطح کیفی روغن موتورهای بنزینی، دومین حرف کیفیت روغن موتور بنزینی را نشان می دهد. بعد از حرف S یکی از حروف A تا P قرار می گیرد و جدیدترین سطح کیفی روغن موتور که موجب محفاظت بیشتر و کاهش مصرف سوخت خودروهای سواری و کامیونی بنزینی در سال 2020 میلادی توسط API معرفی شده است.
Admin
1401/07/23
ادامه مطلب...
سطح کیفیت روغن موتورها
روغن موتور نقش اساسی در عملکرد موتور، افزایش کارایی و بالا بردن عمر موتور ایفا می کند. بنابراین لازم است بدانید که روغن موتورها براساس کیفیت و فناوری ساخت، سطوح کیفی متفاوتی دارند.
Admin
1401/07/23
ادامه مطلب...
روغن فرمان هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟
یکی از مهمترین اجزای خودرو، فرمان خودرو می باشد که نقش مهمی را در رانندگی ایفا می کند. نرم بودن فرمان خودرو باعث می شود که موقع رانندگی احساس راحتی بیشتری را تجربه کنید. از انواع فرمان می توان به الکترونیکی، هیدرولیکی و مکانیکی اشاره کرد که فرمان مکانیکی قدیمی ترین و معمولی ترین آن می باشد.
Admin
1401/04/07
ادامه مطلب...
هر آنچه لازم است درباره روغن ترمز بدانید.
وقتی صحبت از روغن خودرو میشود، توجه بیشتر ما به سمت روغن موتور جلب میشود. این درحالی است که خودرو از بخش های زیادی تشکیل شده که برخی از آنها برای عملکرد بهتر نیازمند روغن مخصوص خود هستند. یکی از این بخش ها که اتفاقا تاثیر بسیار زیادی در ایمنی سرنشینان و جلوگیری از تصادفات دارد، سیستم ترمز خودرو میباشد که در آن از روغن ترمز استفاده میشود.
Admin
1401/04/04
ادامه مطلب...
کاربرد و اهمیت روغن گیربکس چیست؟
همانطور که میدانیم عملکرد گیربکس خودرو دارای اهمیت بسیار بالایی برای به حرکت درامدن خودرو می باشد و از آنجایی که این بخش هم نیاز به روان کاری دارد می بایست درمورد اهمیت روغن گیربکس صحبت نماییم.
Admin
1401/04/01
ادامه مطلب...
انواع روغن موتور را بشناسیم.
موتور یکی از مهم ترین اجزای هر خودرو می باشد که هر گونه بی توجهی و رسیدگی نکردن به آن می تواند خسارات و هزینه های هنگفتی را به بار بیاورد. از آن جایی که انتخاب روغن موتور مناسب، از راه های مراقبت از آن می باشد، بنابراین در این مطلب قصد داریم شما را با انواع روغن موتور آشنا کنیم. تا از به بار آمدن خسارت های زیاد جلوگیری شود.
Admin
1401/03/31
ادامه مطلب...
طبقه بندی روغن های دنده خودرو
برای سیستم های انتقال نیرو، دنده های مختلفی بکار گرفته می شوند که نیاز به روانکاری مناسب دارند. انتخاب روانکار مناسب، مستلزم بررسی دقیق شرایط کار و مشخصات فیزیکی و شیمیایی روانکار مطابق با شرایط عملی می باشد.
Admin
1401/03/31
ادامه مطلب...
ورود / عضویت
برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد کنید
ادامه